Familiehemmeligheten

Myre_havn

Familiehemmeligheten

Alle familier har sine hemmeligheter og som opprinnelig Vesteråling har jeg lenge båret på en av familiens store hemmelighet. Er det noe vi Nordlendinger er stolte av, så er det den fantastiske naturen vår og den nydelige fisken vi får på land. Ja for all del, det er en hel haug med kvaliteter vi er solte av, men for ikke å gjøre det langtekkelig ved å holde på i det kjedsommelige lar vi det være med det.

Alle har sine lokale varianter av all fisk og fiskemat, da blir det jo sånn at man holder kortene tett til sitt bryst når fiskematen smaker bedre en naboen sin. Men siden jeg er av den rause typen og vil at alle som en skal lage fantastisk fiskemat, ja da deler jeg en av de store familiehemmelighetene med dere, oppskriften på  fiskekaker. Visste du at å lage fiskekaker ofte omtales som å «banka fisk» nordpå? Vel det gjør det, i vintersesongen når hysa begynner å dras i land, ja da bankes det fisk i tusener ( ja det bor en hel del folk nordpå skjønner du) av hjem. Du har kanskje hørt om de som lager brød for en hel måned om gangen? Sånn er det med fiskebankerne også, men de nøyer seg ikke med en måned om gangen. Nei, når fisken kommer, ja da banker de gjerne fisk for et halvt år om gangen. For alle som har smakt hjemmelagede fiskekaker vet at dette, det er kvalitetsmat. Med uendelige muligheter av smakstilsetninger kan man variere så man får syv slag minst, men min favoritt er den klassiske enkle varianten. Du visste det helt sikkert, men nevner det allikevel. Man bruker den samme fiskefarsen til fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding. Forskjellen ligger i tilberedningen. Fiskekaker stekes, fiskeboller trekkes i vann og fiskepudding stekes i vannbad i stekeovn.

Jeg er jo en som ofte slumper litt på oppskriftene, men med kaker skal man slumpe med omhu, og siden dette er fiskeKAKER, ja så slump med måte!

Larsens Fiskekaker

1/2 kg filet fisk, gjerne hyse

1 ss salt

1 ss mel

1 ss potetmel

1/2 løk

1/2 ts malt muskatt

litt pepper

1/2 liter melk

Sørg for at alle ingrediensene er kalde.

Kjør sammen alt unntatt melk i en foodprosessor, når du har fått en fin masse begynner du å ha i melken litt etter litt. Når farsen er ferdig stek den på middels varme til de er gyllene og fine.

Spis minst èn nystekt fiskekake på gaffel mens du steker resten.

0 kommentarer til «Familiehemmeligheten»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *