Helsprø fiskepinner

Når man setter tennene i en fiskepinne og du bare kjenner at det er en real krønsj som møter deg, ja da er lykken komplett. Sånn er det med akkurat denne fiskepinnen, så lenge de blir stekt riktig vel å merke. Denne varianten tør jeg påstå er kjappere en vanlige fiskepinner fra frysedisken, og smaker himmelsk mye bedre. For ikke å snakke om at du har fullstendig stålkontroll på salt, fiskeinnhold og annet grums.

Fiskepinner med Cornflakes

400-600 g filet av hvit fisk. Torsk, sei, hyse, brosme, smørflyndre etc

4 ss mel (hvetemel, maismel, kikertmel, speltmel) du bestemmer selv type mel

3 egg

Cornflakes

salt, pepper og karri

olje til steking

Skjær fisken i avlange biter. Bland mel med salt, pepper og karri. Smak på melblandingen til du er fornøyd med smakene. Visp sammen eggene i en skål og knus Cornflakes i en annen skål, du har nå klar tre boller og fisken skal dyppes i denne rekkefølgen.

  1. Mel
  2. Egg
  3. Cornflakes

23423616_10159733716975492_2070486181_o

Varm opp oljen, oljen er varm nok når det bobler når du putter en tresleiv oppi oljen. Stek fisken på medium varme, det går ganske kjapt så følg med. La fisken renne av seg på et matpapir og server.

Her spiser vi ofte med salat eller råkost og dressing. Populære dressinger er karrimajones og sweet chilli rømme.

 

Rømmedressing med sweet chilli

1 boks rømme

2 ss sweet chilli

1/2 fedd hvitløk, finhakket

salt og pepper

Krønsj!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *