Kjøttgryte med byggryn

400 g biffstrimler

1 løk

2 fedd hvitløk

4 gulrøtter

1/2 kålrot

3 stangselleri

1 boks tomater

litt vann

2 dl byggryn

1 terning hønsebuljong

Timian, persille og oregano


Kok opp byggrynene i rikelig med vann og buljong. Kok i ca 20 min og hell av vannet.

Fres løk og hvitløk blankt i en kasserolle, ha i tomater, vann. Skrell og kutt opp grønnsakene i like store biter og ha i gryten.  Krydre med timian, persille og oregano.

Krydre kjøttet med salt og pepper før du steker det på middels sterk varme. stek biffstrimlene til de er brune og fine, ca 5 min. Ha i gryten og la gryten putre i ca 15 min.

Ha i byggrynene og server slik den er eller med litt salat og brød.

Passer utmerket til kalde høstdager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *