Kremet fiskegryte med karri og eple

En varmende fiskerett som er både mektig og smaksrik. Den er litt sånn som poteten og kan koke både på bål, dagen før eller akkurat nå. Det eneste du må huske på, vær så snill. Er å vente med å ha fiskebitene i gryten, de kan vente helt til du skal sette gryten på bordet. Når du skjærer opp fisken i så små biter krever den nesten ingen varmebehandling før den er ferdig.

Kremet fiskegryte med karri og eple

800 g hvit fisk

4 gulrøtter

2 pastinaker

4 vårløk/ en purreløk

2 fedd hvitløk

2 epler

1 pk fløte

1 ts karri, Lyst på mer krydder? bytt ut med curry paste

1 dl vann

salt og pepper

Sitron


Skrell gulrøtter og pastinakk, skjær det i mindre biter og fres det litt mørt i en kaserolle. Ha vårløk og hvitløk i gryta og la det surre none minutter til det blir blankt. Ha karri i gryten og gi den en liten runde i varmen.

Ha vann, fløte, salt og pepper i gryten og la koke opp og putre til grønnsakene er ferdige (det kommer an på hvor store biter du har skjært).

Skrell eplene og del opp i biter. Ha i gryten og rør rundt. Smak til med salt, pepper og sitronjuice.

Når maten er klar har du fisken oppi i siste minutt, rør rundt slik at sausen dekker fisken, og maten er klar på 3 minutter.

Server med ris, kokte poteter, søtpotet, byggryn, speltperler eller bare med brød og salat. velbekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *