Nå snakker vi, Pasta Bolognese!

Jeg elsker pasta! Helt fra jeg var på en restaurant i Italia og fikk smake ekte, deilig men allikevel så enkel pasta, var jeg solgt. Pasta er helt vidunderlig og jeg ble helt mo i knærne da jeg fant en pastamaskin i Paris for over 12 år siden. En sånn helt enkel variant med sveiv på siden. Så fulgte jeg alle mat programmene til Jamie Oliver, som den gang da og nå har et eget hjerte for Italia. Det er så enkelt og så genialt og går superkjapt. Pasta kan gi noen få ingredienser en unik anledning til å skinne. Men det finnes også noen sauser og retter som bare blir bedre jo lengre de putrer. Bolognese er en slik variant, det jeg digger med den er at ungene elsker den og den er proppfull av grønnsaker. Det er like mye, eller mer grønnsaker som det er kjøtt. Det finnes utallige varianter, med ulike krydder, med ulike kraft eller vin. Og husk det er lov å trikse og mikse med ingrediensene, tilpasset dine ingredienser og dine smaker.


23757735_10159783971800492_428374073_o.jpgPasta Bolognese

600 g karbonadedeig

3 store gulrøtter eller 5 små

1 stor pastinakk eller 2 små

4 staver stangselleri

2 løk

4 fedd vitløk

2 ss tomatpurè

1 boks tomater

2 dl rødvin kan erstattes med buljong

4 dl vann

1 terning kjøttbuljong eller fond

2 laubærblad

2 ss timian

2 ss oregano

salt og pepper

En neve fersk basilikum og parmesan (kan sløyfes)


23730668_10159785306280492_1502271833_o

Brun karbonadedeigen i kasserollen, brun litt og litt om gangen på middels høy varme. Krydre kjøttet med salt og pepper mens du steker det.

Ha alt det stekte kjøttet tilbake i kasserollen og tilsett løk og hvitløk, fres det blankt før du har i finkuttede grønnsaker. Fres dette litt før du har over tomatpurè. Om tomatpureen får frese litt sammen med kjøtt og grønnsaker i ca 2 min tar man bort litt av den bitre smaken og gryten får en rundere smak.

Hell over vin og la det koke opp, ha så i vann, buljong og krydder. La gryten putre i minimum 30 min, gjerne mer. Den kan fint stå å putre i 1 time, den blir bare bedre når smakene får koke godt sammen.  Juster med mer vann om du ønsker en tynnere konsistens. Et bra tips er å bruke litt av pastavannet.

Kok opp pasta etter eget ønske og server gjerne med fersk basilikum og parmesan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *