Hverdagsvafler, med spelt og havre

Vaffel, en uimotståelig fristelse og den perfekte følgesvennen til kaffe, lunsj, te, latter, hyttekos, smør, ost, bær, gode samtaler, frokost og ja alt i grunnen. Og alle vet at vaffel, det er digg det. Så (nesten) uansett hva man putter i vaffelrøren så hiver både voksne og barn innpå med den ferdigstekte vaffelen. Jeg har lurt inn både revet eple, gulrot, squash, pære og pastinakk. Her er det bare å ta det man har og rocke opp enhver vaffel. Som sagt så slumper jeg ofte med oppskrifter og med vaffelrøren kan man nesten gjøre hva som helst uten at det går gæærnt. Men som en base deler jeg denne hverdagsvaffelen med dere. Den inneholder både grovt spelt, havre og en del egg. Egg er gull i vaffel for da får man i seg proteiner og vitaminer i fleng. Man kan lage både søte vafler og salte vafler. Har du smakt en salt vaffel med philadelfia og god skinke eller røkelaks?

Dette er en søt vaffelrøre, men bytt ut kardemomme med en klype salt og du vil få salte vaffler. Kan også erstatte noe av melken med vann i salte vafler.


Hverdagsvafler med spelt og havre

5 dl sammalt spelt

5 dl lettkokte havregryn

5 dl  hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts kardemomme

1,5 l melk

100 g smeltet smør


23731008_10159788077540492_253921014_o

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Hell i melk og egg. Rør sammen og la røren svelle ca 15 min.

Dette er en stor porsjon og passer fint til en grådig familie på fem eller når man skal ha gjester.

Stek i et vaffeljern og nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *