Restefestris- stekt ris med grønnsaker

Siden jeg er en ivrig slumper og ikke alltid har kontroll på mengdene og behovet til hvor mye vi nøyaktig trenger. Hender det titt og ofte at vi får rester av ris, byggryn, speltperler og lignende. Da er det sabla fint å kunne bruke restene til en innmari kjapp middag, lunsj eller hva med en sen søndagsfrokost? Stekt ris med herlig salt fra soya og hete fra chilli om du har i det. Man kan bruke opp resten fra grønnsaksskuffen og få et kjappt og digg målid på null komma svisj.

23798556_10159794042445492_859750889_o


Stekt ris med grønnsaker

3 gulrøtter

1/2 løk i skiver

1 fedd hvitløk

7 dl ferdig kokt ris

en liten bunt brokkoli

1 boks mais

4 ss soyasaus

2 ts fiskesaus

2 ts sesamolje

3 egg, sammenvispet

Hakket koriander om ønskelig

litt olje til steking


Gjør klar alle ingrediensene på forhånd for her går det fort i svingene! Skrell gulrøttene og skjør opp i små staver. Skjær løken i skiver, finhakk hvitløken, skjær paprikaen i biter,  og del brokkolien i små bunter.

Fres løken blank i medium varm panne, ha i gulrøttene og hvitløken. Fres i ca 1 min. Ha i soyasaus, fiskesaus og sesamolje. Rør risen inn til sausen dekker risen godt. Ha i mais, brokkoli og mais. Rør om. Lag en grop i midten før du heller over eggeblandingen og rør den gradvis utover. Rør om til eggene har stivnet. Dryss over fersk koriander og server:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *