Smakfull nudelsalat med laks og pære!

Når du har lyst på noe skikkelig digg, smakfullt og ikke minst bra mat. Og kanskje ikke har all tid i hele verden… Da er nudelsalat tingen! Her kan man justere nudelmengden selv, men det er her smaken ligger og som binder sammen salaten til en helhetlig symfoni. Den viktigste delen er å blande sammen sausen, og det er ikke vanskeligere en at et lite barn kan få det til . Vi har ulike preferanser på syre, salt, sødme og bitterhet, så her er det bare å smake seg frem til hvordan en selv liker det. Denne varianten er med fet og god laks, derfor balanseres det med syre i sausen. Grønnsakene varierer man selv, jeg syns det er digg med noe søtt sammen med laks og i denne har det sneket seg inn en pære, den lille store forskjellen!

Det første du gjør er å lage sausen, den kan stå og trekke til seg smaker mens resten av salaten fikses.


Saus

4 ss lime

8 ss soyasaus

2 ss sesamolje

1 ss Fish saus

1fedd hvitløk

2 ss ingefær

1 ss sweet soyasaus


Press hvitløkfeddet flatt, finhakk ingefæren i strimler og bland inn de ulike sausene. Vil du ha litt mer futt i salaten kan du tilsette litt fersk chilli.


Nudelsalat

400 g tørre eggnudler

700 g laks

1 agurk

2 paprikaer

2 vårløk

1 pære

1 neve fersk koriander

Salt og pepper

1 ss hvite sesamfrø

1 ss sorte sesamfrø/ nigella seeds

Litt olje til steking


Kok eggnudlene etter anvisningen på pakken og skyll dem i kaldt vann og la vannet renne av. Ha gjerne litt smak i vannet, buljong funker, men det går også bra med bare lettsaltet vann.

Del agurken i to på langs og skrap ut innmaten på agurken. Del opp i tynne skiver, halvmåneformet.

Kutt opp paprika, vårløk og pære.

Skjær opp laksen i terninger, krydre med salt og pepper. Stek laksen på medium høy varme i ca 4 min, til det er farge på alle kantene og med en saftig kjerne. Strø over sorte og hvite sesamfrø mens laksen er i pannen.

Hell sausen over nudlene og bland sammen, ha på grønnsaker, topp med laks og finhakket fersk koriander.

Værsegodtakkskalduha!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *