Å skjære gulrot med smørkniv er livsfarlig!

Har du noen gang forsøkt å kutte grønnsaker med en smørkniv?

Om det er løk, gulrot, blomkål eller agurk, så legg merke til en ting, det kreves enorme krefter. Man må omentrent legg hele kroppsvekten på for å kunne komme gjennom grønnsaken og mestre å få en bit. Etter å ha delt opp en gulrot er man i ferd med å utvikle melkesyre i armen. Da tar man sats og henter ut sine siste krefter med å svinge armen, hva skjer da?

jo, kniven sklir og alle kreftene er i ferd med å skli forbi fjølen og i en bue tilbake til deg selv og skaden er snart et faktum. Men det er ikke sikkert du vet det… For man kutter da ikke grønnsaker med en smørkniv, ikke jeg i alle fall. Men i frykten for å gi små barn skarpe kniver ender vi av og til opp med å dele ut de minst farlige knivene som er å oppdrive. Men saken er at det er disse sløve knivene som er aller verst og farligst. For ikke å snakke om at de er selve definisjonen på motivasjonsfall og avsky mot oppdeling av grønnsaker.

Små barn = skarpe kniver

Gi barn skarpe kniver, tilpasset barnehender. Man kan bruke mindre krefter, kniven gir rene kutt og når barna mestrer å kutte opp grønnsaker er de en ressurs på kjøkkenet og de opplever mestring og deltagelse.

Her har vi fått tak i en kniv fra Ikea, den er liten i størrelse, har buet spiss og et godt håndtak. Den er enkel å slipe og lett å holde kvass. Perfekt for barnehender!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *