Det ordner seg skal du se!

Det er så lett noen ganger å bare la livet slippe til og overøse deg med oppgaver og krav. Det er så mye en skulle ha gjort, det er så mye som skal ordnes og det er så mange tanker som tenkes at man nesten må pløye seg frem for å finne de riktige tankene.

Særlig nå før jul, det liksom bare hoper seg opp. Vi planlegger for de ukene som kommer, vi er sosiale med venner og kollegaer, vi stiller opp på julemarkeder, julekonserter og sniker inn adventskos der vi kan. Vi skal rekke en hel del samtidig som vi skal nyte og stresser med å ikke stresse.

Vi har alle ulikt behov for både orden og kaos, noen lar seg rive med og bli inspirert av kaos mens andre klarer ikke å tenke en eneste tanke før det er orden. Uavhengig av kaoskontroll opplever mange at middag, mat og fest blir enklere med en plan. For hva er vell værre en å komme inn døren og oppdage at du ikke vet hva su skal ha til middag? sulten er man også og da skriker magen etter kjappe løsninger. Kjappe løsninger kan være fint det, men er du som meg minsker fornuften med hungeren etter for. Da er det betryggende med en plan!

Det finnes like mange varianter av planer som det finnes mennesker, en Post-it lapp, en tavle, en app, en liste, et ark, en bok, en muntlig avtale eller en avtale om å stikke innom butikken før man kommer hjem….

Lag en oversikt over middag og mat som funker for deg, få i deg gode måltider og ikke riv deg i håret om ikke alt går etter planen. Uansett hvilken plan du har, så ordner det seg alltid! Ganske fint ikke sant!

Hvordan ser din plan ut?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *