Klin kokkos kyllingsuppe

Januar gir meg ofte lyst på smaker. Smaker som skiller seg u fra julematens tradisjonsrike palett av det enkle og klassiske. Det skal ikke så mye til for å gi ordinære matvarer en bekledning som gjør dem eksotiske og man kan betrakte dem på nye måter. Tenk at en helt ordinær gulrot kan være så fyrrig og spennende!

 

Kyllingsuppe er helt nydelig til kalde januardager og spriter opp med både farger og smaker. Ofte tenker jeg at jeg må ha noe til suppene mine, tilbehør, stæsj som løfter smakene eller gir litt kontraster. Men denne står helt på egne ben og klarer seg med et lite dryss nøtter om man liker litt krønsj. Vil man ha myke nøtter lar man dem koke med suppen et par minutter.

Klin kokkos Kyllingsuppe!

5 gulrøtter

1 liten blomkål

7 dl vann

600 g kyllingfilet

3 fedd hvitløk

10 cm ingefær

2 ts gutkemeie

1 ss krydderpaste, korma

1 boks kokkosmelk

1/2 lime

salt og pepper

Rens blomkål og gulrot, skjær i mindre biter og ha i en gryte. hell over vannet og kok opp.

Del kyllingen i mindre biter, stek kjapt på høy varme. Krydre med salt og pepper. Finhakk hvitløk og ingefær, la dette steke sammen med kyllingen helt på slutten i ca 1 min. Ha over gurkemeie og la krydderet varmes opp i stekepannen med kyllingen.

Vask limen god og skvis saften over kyllingen. Skallet som er igjen deler du i to og skraper ut fruktkjøttet på. Limeskallet skal du ha i gryten, det gir en deilig og frisk aroma.

Ha kyllingen over i gryten med grønnsakene, ha i kryderpaste, kok opp til grønnsakene er møre. Ha i kokosmelk og varm opp.

Server gjerne med ristede cashewnøtter.

Digg in!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *